Vergoedingen

Als Kinder- en Jeugdtherapeut & als Hypnotherapeut ben ik geregistreerd lid van de beroepsvereniging VIT
Mijn VIT-Registratienummer is 735.21.A.

Tevens ben ik lid van de stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg) en ingeschreven als Registertherapeut RBCZ® met licentienummer 409120R.

De Speelboom Kindertherapie  Susan Knipping heeft haar SKJ Registratie. Mijn registratienummer is 100025210.

De VIT is een erkende beroepsvereniging waardoor een groot aantal zorgverzekeraars de Kindertherapie en de Hypnotherapie vergoed. De hoogte van uw vergoeding hangt af van uw polis en het daaraan verbonden aanvullende pakket.
Binnen het aanvullende pakket valt de vergoeding onder alternatieve geneeswijzen. Het is raadzaam altijd zelf vooraf te informeren bij uw zorgverzekeraar. Kijk op www.vit-therapeuten.nl voor een overzicht van vergoedingen en een coulance brief.

Kindertherapie wordt vergoed onder behandelcode 24504.

Hypnotherapie voor kind en volwassenen wordt vergoed onder behandelcode 24501.

Bij vergoeding via de gemeente, valt de hulp die vanuit de praktijk wordt geboden onder de Jeugd Wet; Ambulante hulpverlening, Jeugd- en Opvoedhulp. De vergoeding hiervoor loopt via de gemeente waarin het kind woont.
De praktijk heeft contracten met de volgende gemeenten binnen de Regio Centraal Gelderland; Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Zevenaar, Duiven, en Westervoort.

Wanneer u in aanmerking wil komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van de huisarts, jeugdarts (schoolarts) of specialist noodzakelijk. Ook kunt u zelf contact op nemen met de gemeente waarin u woont; de gemeente / het wijkteam kan ook verwijzen naar de praktijk.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om zelf de zorg te betalen. In dat geval is er geen verwijzing nodig van de huisarts of via de gemeente. De gemeente is dan niet op de hoogte van uw aanmelding.
Bij zelf betalen van de zorg worden de tarieven gehanteerd zoals vermeld bij Consultkosten ( Zie Tarieven).

RBCZDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VIT-LOGO-4.jpg  scag opvoedopstellingen      skj

background-beneden